Nieuwe busdienstregeling Hoofddorp is 'een drama' voor bewoners

HAARLEMMERMEER - Bewoners van Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn krijgen vanaf zondag te maken met de nieuwe busdienstregeling van Connexxion. Een flink aantal minder winstgevende buslijnen worden opgeheven of samengevoegd. Daar zijn veel bewoners niet blij mee.

Hoewel er meer snelle buslijnen die vaker stoppen op minder haltes komen, voelen in meerdere kernen de bewoners zich in de steek gelaten. Zo balen de bewoners van het gloednieuwe seniorencomplex AQUAradius in Hoofddorp er flink van.

Hun vertrouwde bus 168 wordt opgeheven en vervangen door de 169. Maar deze rijdt alleen doordeweeks en enkel tussen negen en zes. En dan ook nog maar één keer per uur. "Je moet van goeden huize komen als je een keer naar het ziekenhuis wil, want daar moeten ze dan je afspraak zo inplannen dat jij met de bus kan komen", zegt een bewoner tegen NH Nieuws.

Lees ook: Omwonenden vrezen komst HOV-bus in de straat: "Het is hier gewoon levensgevaarlijk!"

Het wegvallen van bus 168 levert ook grote problemen op voor de leerlingen van de verschillende scholen in de buurt. Zo komen veel leerlingen van de sportopleiding CIOS met het openbaar vervoer. "We hebben helemaal niks aan bus 169, want die bus gaat pas vanaf 09.00 uur 's ochtends rijden, terwijl wij om 08.15 uur al op school moeten zijn."

Alternatief
Dus moet er gezocht worden naar een alternatief. En dat is bus 341. Maar die stopt wel een stukje verderop. "Het is een kwartier lopen vanaf het seniorencomplex. En dan ben ik nog goed ter been. Voor iemand die dat niet is, is het een drama." 

De gemeente Haarlemmermeer laat weten voorlopig niets meer te willen veranderen aan het vervoersplan. Het openbaar vervoer is volgens wethouder Derk Reneman een zaak van de Regioraad en deze heeft nu eenmaal een besluit gemaakt. "Het is niet voor niets dat er ongeveer 2500 handtekeningen zijn opgehaald om dit tegen te gaan. Maar in de politiek spelen blijkbaar andere belangen dan de belangen van de inwoners", aldus een bewoner van het seniorencomplex.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. hoofddorp haarlemmermeer
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws