Ga naar Content

Rijkswaterstaat voltooit omleg A9 Badhoevedorp: "Doorstroming verbetert flink"

BADHOEVEDORP De laatste hand is gelegd aan de omleg van de A9 bij Badhoevedorp. De oprit S106 is vanmiddag geopend en daarmee is de bouw volledig klaar. 

"De bereikbaarheid zal flink verbeteren met de opening van de oprit", zegt Peter Faas van Rijkswaterstaat tegen NH Nieuws. Het verbetert de doorstroming op de Schipholweg en de bereikbaarheid van Bedrijventerrein Lijnen en Osdorp. De S106 gaat, net als de oude aansluiting, Amsterdamse Baan heten. De huidige Amsterdamse Baan blijft nog tot maandag in gebruik.

De omleg van de A9 heeft vier jaar in beslag genomen. In april gingen de eerste auto's al over de weg. De nieuwe A9 is breder, zorgt voor betere doorstroming, minder geluidsoverlast en een verbeterde luchtkwaliteit. In totaal kostte het project 340 miljoen euro.

Sloop in volle gang
De sloop van de oude weg is in volle gang. "Wat we tot nu toe hebben gedaan is veel asfalt, zand en wegmeubilair zoals weghalen. Vanaf januari zullen ook de rest van de geluidsschermen en viaducten worden gesloopt", vertelt Faas.

Er is dus nog een hoop werk aan de winkel. Uiterlijk in februari 2019 zullen de sloopwerkzaamheden klaar zijn. Rijkswaterstaat zaait gras op de plek waar de A9 voorheen liep en draagt het gebied dan over aan de gemeente.

Foto: NH