Ga naar Content
Noord-Holland

Slogan van visboer Karin misschien de slechtste van het jaar: "Nu wil ik 'm winnen!"

8 december 2017, 16.52 uur
Door: · Foto: Bertil van Beek fotografie

CASTRICUM De slogan van de viskraam van Karin Oosterling is genomineerd voor 'de slechtste slogan van het jaar'. 'Haring is caring' prijkt er op het bord voor het visrestaurant op camping Bakkum. Ze wist dat hij leuk was, maar een nominatie had ze niet verwacht.

Karin moet toegeven dat ze zich voor de slogan heeft laten inspireren door haar idool: kunstenaar Keith Haring. "Ik ben onwijs fan van zijn kunstwerken. Eigenlijk is het ook zijn slogan, omdat zijn achternaam Haring is", geeft Karin toe aan NH Nieuws. "Maar ik vond het zo leuk om dat te gebruiken voor mijn viskraam, omdat je er zo vrolijk van wordt!" 

Camping
Karin staat al zeven zomers met haar visrestaurant op camping Bakkum in Castricum. Ze vindt dat de slogan goed bij de campingsfeer past. "Je wordt er blij van, dat hoort bij vakantie", aldus Karin. De leus heeft ze nu ongeveer een jaar en ze krijgt er veel positieve reacties op. 

Lees ook: Drie Noord-Hollandse bedrijven genomineerd voor slechtste slogan van 2017

Karin is van plan op Facebook veel stemmen te werven voor haar slogan. "Als ik toch in de race zit, dan ga ik er ook voor!", lacht Karin. Ondanks de populairiteit van haar leus, loopt ze wel met een een andere slagzin in haar hoofd: 'Fish you were here'. Weer een nadenkertje, wat volgens Karin essentieel is voor een goede slogan. "Je moet er altijd vrolijk van worden. Het mag niet cliché zijn en je moet er over kunnen nadenken", legt Karin uit. "Het moet wat losmaken!"