Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Vader vermoorde Mariska Mast: "Cold case-team heropent onderzoek"

8 december 2017, 16.45 uur · Aangepast 8 december 2017, 17.28 uur · Foto: NH

HAARLEM Een Haarlems onderzoeksteam gaat opnieuw onderzoek doen naar de dood van Mariska Mast, die in 2008 in Honduras werd vermoord. Dat liet de vader van Mariska vandaag weten aan NH Nieuws.

In augustus 2008 werd de destijds 23-jarige Mariska dood aangetroffen in een appartement op het eiland Roatan in Honduras. Ze was daar op vakantie en had er een Australische duikleraar ontmoet. Mede doordat het appartement waar de vrouw werd gevonden van hem was, werd de man aangemerkt als hoofdverdachte.

De Australiër vluchtte vervolgens met behulp van zijn rijke familie naar Australië. Dat land weigerde hem daarna uit te leveren. Voor de autoriteiten leek de zaak vervolgens afgedaan.

Lees ook: Vader Mariska Mast maakte reconstructie van moord op zijn dochter

Jarenlang vroeg Herbert Mast, Mariska's vader, de Nederlandse regering om hulp. Volgens hem tevergeefs. Het contact verzandde in de loop der tijd.

"Ik neem het de Nederlandse regering heel erg kwalijk dat ze zich niet hebben ingezet voor Mariska, hun staatsburger", zei hij in een documentaire die in september door NH Nieuws werd uitgezonden. "Je hoop is gevestigd op Buitenlandse Zaken. Het is je enige houvast. We hebben er niks aan gehad. Echt niet."

Lees ook: Vader vermoorde Mariska Mast zwaar teleurgesteld in regering

Of er een nieuwe aanleiding is voor het heropenen van het onderzoek is nog niet duidelijk.