Halfzijdig verlamde man schakelt politie in voor binnenlaten poes

HOORN - Twee politieagenten uit Hoorn kregen gisteravond een verontrustende melding: een man met een halfzijdige verlamming had thuis een alarmknop ingedrukt en de instelling die hem normaal gesproken verzorgt, was niet te bereiken. De alarmcentrale verzocht de agenten om poolshoogte te nemen bij de man. Maar de vraag die ze daar gesteld werd, hadden de agenten niet verwacht.

Een van de agenten vertelt over de zorgwekkende situatie op Facebook. "Tuurlijk, we sprongen in de auto en reden in volle vaart die kant op. Wat zouden we aantreffen? Iemand die uit bed gevallen was en weer erin wilde? Misschien heeft de persoon wel iets gebroken. Iemand in levensnood?"

De agenten, die door de alarmcentrale waren geïnstrueerd via een kastje met een code de woning binnen te komen, snelden naar de woning. "Gelukkig, de code werkte en het kastje opende meteen, ik greep de sleutel uit het kastje en opende de voordeur. 'Hallo, politie, waar bent u, we komen u helpen.'", vervolgt de agent zijn verhaal.

De agenten kregen geen respons. "Ik pakte mijn zaklamp van mijn koppel af en liep de hal door naar een deur, ik opende deze maar zag niemand in deze kamer", aldus de agent. "Ik riep nogmaals maar kreeg nog geen gehoor. Links in de kamer stond een deur open. Daar leek een bed in te staan. Ik liep die kamer in en ja, ik zag iemand liggen."

'Mijn poes is nog buiten'
Op de vraag of de agenten de man ergens mee kunnen helpen, antwoordde de man: "Mijn poes, mijn poes is nog buiten, ik hoor haar miauwen." Dat was een vraag die de agenten niet verwachtten. "We liepen naar de achterdeur toe en mijn collega deed deze open", schrijft de agent. "Ja hoor, daar kwam een schattige zwarte poes naar binnen rennen."

Nadat de kat is binnengelaten heeft de man geen verdere verzoeken meer. Eenmaal weer buiten barstten de agenten in lachen uit. "Met verwondering over de aardige man, die niet leek op te kijken van twee geüniformeerde agenten die midden in de nacht ineens naast zijn bed stonden om zijn poes binnen te laten, stapten we in ons voertuig. Dit vertellen ze je niet als je komt solliciteren bij de politie", besluit de agent het verhaal.

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws