Camper van 69-jarige man verwoest door brand: onderneemster start actie

HEERHUGOWAARD - De camper die afgelopen dinsdagmiddag in Heerhugowaard afbrandde was van een 69-jarige man die slecht ter been is. Mary Cardo Baas zag het gebeuren toen ze net haar tattooshop uit liep. Ze startte een crowdfundingsactie om een nieuwe camper voor de man te kunnen kopen.

"Als bedrijf in Heerhugowaard vond ik dat we wel iets voor die man konden doen", zegt Mary Cardo Baas tegen NH Nieuws. Dinsdagmiddag wilde ze in haar auto stappen om naar huis te gaan, toen ze opeens zag dat er vlammen uit een opening van de camper sloegen. Ze liep gelijk terug naar haar tattooshop en liet haar man de brandweer bellen. "Binnen vijf minuten stond de camper in lichterlaaie. Het ging echt supersnel."

"De eigenaar van de camper kwam er na een tijdje ook bij staan. Op een gegeven moment hoorden we zelfs een paar explosies. Het was best heftig", vertelt Baas.

Crowdfunding
De onderneemster zag kort na het incident op Facebook dat inwoners van Heerhugowaard wilden dat de bejaarde man geholpen zou worden. Ze werd zelf ook benaderd op Facebook. "Dat komt omdat ik wel vaker goede doelen heb gesteund vanuit mijn bedrijf."

Al snel besloot ze een crowdfundingsactie op te zetten. Ze hoopt zo'n 35.000 euro in te kunnen zamelen om een nieuwe camper voor de man te kunnen kopen.

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland camper brand
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws