Slecht weer en gebrek aan vakantiedagen oorzaak van drukste avondspits van het jaar

LIJNDEN - NOORD-HOLLAND Na een heuse horrorspits is onze provincie weer in beweging. Op het hoogtepunt stond er vanavond meer dan 500 kilometer file en in Noord-Holland was het dit jaar nog niet eerder zo druk op de weg. Toch is het volgens de VID in de komende weken waarschijnlijk nog niet gedaan met de chaos. "Het is nou eenmaal de drukste tijd van het jaar."

Vooral de heftige regenbuien en flinke windvlagen gooiden vanavond roet in het eten, maar volgens Frank Boer van de VID is dat niet de enige reden. "Wat we ieder jaar zien terugkomen is dat mensen geen vakantiedagen meer hebben, dus is er heel veel woon- en werkverkeer op de weg. Alle forenzen doen nu mee. Na de jaarwisseling wordt het ietsje beter, maar nu is het echt even doorbijten."

Lees ook: Drukste avondspits van het jaar: chaos op de weg

Magnetronmaaltijd
Ook de komende weken kan de spits dus heftig en frustrerend zijn. "Ik wil als tip geven om rustig te blijven", aldus Boer. "We kunnen er op dit moment gewoon niet zo heel veel aan doen. Houd het rustig, houd het kalm en zet een lekker muziekje op. Je komt vanzelf een keertje thuis, maar waarschijnlijk moet je wel aan de magnetronmaaltijd."

Wel is er goed nieuws voor morgenochtend: dan lijkt het minder druk te gaan worden op de weg. "Vrijdagochtend is het over het algemeen rustig. Wel een punt van aandacht zijn de winterse buien, want voor je het weet heb je een hagelbui op je dak. Zorg ervoor dat je dan niet van de weg glijdt, maar qua files valt het allemaal wel mee."

Lees ook: Dode en gewonden bij botsing tussen Connexxion-bus en auto

Op dit moment zijn alle wegen weer file-vrij. Een uitzondering is de N9, waar door een ernstig ongeluk tussen een bus en een auto de weg is afgesloten ter hoogte van 't Zand. Bij die botsing kwam de bestuurder van de auto om het leven. De politie doet nog onderzoek. 

Meer over dit onderwerp:
avondspits vid
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws