Hockeymannen verliezen ook van Duitsland en zijn uitgeschakeld op Hockey World League

7 december 2017, 17.40 uur · Aangepast 8 december 2017, 15.32 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Joep Leenen

BHUBANESWAR De Nederlandse hockeymannen verloren donderdag de kwartfinale van de Hockey World League na shoot-outs van Duitsland en zijn veroordeeld tot de strijd om de zevende plaats.

De hockeymannen verloren in de finalepoule in India al van Spanje en België en speelde gelijk tegen Argentinië. In de kwartfinale waren ook de Duitsers te sterk voor Oranje. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel, waarna de Duitse mannen de shoot-outs met 4-3 wonnen. Nederland speelt vrijdag om de zevende plek tegen Engeland.

Nederland speelde niet slecht tegen de Duitsers, die dankzij Julius Meyer op voorsprong kwamen in het eerste kwart. Door doelpunten van Mirco Pruyser en Thijs van Dam ging Oranje toch met een voorsprong de rust in.

Na rust maakte Florian Fuchs al snel de gelijkmaker, waarna Duitsland uitliep naar 3-2 door een treffer van Constantin Staib. Kort voor het eind van het duel was het opnieuw Mirco Pruyser met de gelijkmaker: 3-3.

In de shoot-outs was Duitsland de betere en liep Oranje al snel achter de feiten aan. De serie eindigde in 4-3 in het voordeel van Duitsland, dat zich plaatste voor de halve finale. Nederland is veroordeeld tot de strijd om de vijfde plek tegen Engeland, dat van Argentinië verloor.

Opstelling Nederland: Blaak, Baart, Havenga, Algera, De Mol, Kemperman, Verga, Bakker, Van Ass, Pruyser en Brinkman. Vliegende wissels: Balk, Van Dam, Schuurman, Kellerman, Van der Ven en Wortelboer.