Kweker geeft tips voor het kiezen van de mooiste kerstboom

KORTENHOEF - De aanschaf van een kerstboom kan knap lastig zijn. Vragen als 'wat geef je eraan uit?' en 'hoe groot moet ie zijn?' rijzen elk jaar weer in december als het tijd is om een boom aan te schaffen.

Joop Welle van kwekerij Ome Joop weet wel raad op dit soort vragen. "Kijk naar wat je te besteden hebt en verkijk je niet op de maat. De meeste bomen zijn thuis een stuk groter dan in de winkel."

Volgens Welle moet je ten eerste letten op je budget. De Nordman is de mooiste boom en daarom ook duur, maar er is ook een middenklasser: die is een stukje goedkoper en valt pas na een week of twee uit. De traditionele kerstboom, zoals we die kennen van vroeger, heeft Joop ook. "Die valt snel uit en is het goedkoopst. Deze wordt tegenwoordig het minst verkocht."

Formaat
Daarnaast moet je volgens de boomkweker letten op het formaat. Heb je weinig ruimte dan kan je best een hoge boom nemen. Zolang die maar niet zo dik is aan de onderkant. En als je die ruimte wel hebt, dan kan je natuurlijk wel een vollere boom uitzoeken. 

De laatste tip die Welle heeft is dat je op tijd naar de winkel moet gaan. "Nu heb je nog volop keus. Als je nog een week wacht, dan is het aanbod wat minder dan nu."

 

 

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws