Telstar-trainer Mike Snoei: "Wij zijn thuis heel moeilijk te verslaan en dat gaat Emmen ook merken"

VELSEN-ZUID - Telstar speelt vrijdagavond thuis tegen FC Emmen. Beide ploegen hebben 26 punten uit 16 duels, alleen het doelsaldo van Emmen is iets beter. Trainer Mike Snoei en speler Elso Brito blikken vooruit.

Telstar kreeg de afgelopen weken vooral in uitduels wat teleurstellingen te verwerken en zakte naar de zevende plaats in de Jupiler League. Thuis gaat het daarentegen prima. Vrijdag spelen de Witte Leeuwen thuis tegen FC Emmen. Trainer Mike Snoei: "Dat wordt een spannend potje. Emmen is op de ranglijst over ons heen gewipt en dat geeft aan dat het een lastig te bespelen ploeg is. Maar wij zijn thuis heel moeilijk te verslaan en daar gaan zij ook last van krijgen."

Het strijdplan van Snoei tegen de ploeg uit Drenthe is simpel: "We gaan aanvallend spelen met veel beweging, ook zonder de bal. We moeten snel een goal zien te maken. Het afronden van kansen kan nog wat beter, maar als je zo'n jongen als Novakovich ziet, die doet al heel veel goed. Alleen het scoren kan nog beter." Omdat Snoei tevreden is, houdt hij vrijwel zeker vast aan hetzelfde basisteam.

Uitduels
Dat Telstar het in uitwedstrijden een stuk lastiger heeft, kan Snoei wel verklaren: "We hebben een jonge ploeg met veel spelers die voor het eerst in een eerste elftal spelen. Dan merk je het verschil tussen thuiswedstrijden en uitduels. Het is een leerproces." En dat Telstar soms tegen heel veel tegendoelpunten aanloopt, kan Snoei niet echt veel schelen: "Als we achter komen, proberen we dat snel goed te maken. Daarmee loop je natuurlijk risico, maar wat heb je aan een kleine nederlaag? We willen het publiek vermaken!"

Elso Brito
Middenvelder Elso Brito kwam afgelopen zomer over van Excelsior. Een goede keuze vindt hij zelf: "Ik ben blij dat ik voor Telstar heb gekozen en dat we toch mooi bovenin meedraaien in de Jupiler League. Mijn doel was om meer aan spelen toe te komen en ik sta tot nu toe iedere wedstrijd in de basis. Bij Excelsior was de organisatie misschien iets professioneler, maar hier is het ook prima geregeld."

Over de wedstrijd tegen FC Emmen is Brito helder: "We hebben Emmen goed bekeken en we zetten daar wat goeds tegenover. Dit seizoen hebben we in thuiswedstrijden laten zien dat we het iedere tegenstander moeilijk kunnen maken."

Bij Telstar is Junior Torreta nog niet inzetbaar. Hij kreeg een terugslag op de training en is nog niet wedstrijdfit.

Telstar - FC Emmen begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te horen in NH Sport. Je commentator is Thomas Brood.

 

Meer over dit onderwerp:
voetbal Telstar jupiler league
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws