Hoogkarspelse doet dringende oproep op Dag van de Vrijwilliger: "Geef je op"

HOOGKARSPEL - Natasha Koppes uit Hoogkarpsel heeft een dringende oproep op de Dag van de Vrijwilliger. Uit onderzoek blijkt dat Nederland de meeste vrijwilligers telt, maar het aantal loopt drastisch terug. "Verenigingen in instellingen beginnen niets zonder vrijwilligers."

Natasha Koppes is echt een ambassadeur voor het vrijwilligerswerk in Noord-Holland. Al drie jaar is zij met veel plezier vrijwilliger bij dagbesteding De Kolk in Hoogkarspel. Vandaag helpt Natasha bij het versieren van de kerstboom. "Het is heel dankbaar werk, al die blije gezichten. Ik krijg er zelf heel veel voldoening en energie van."

De kerstboom opzetten bij de dagbesteding is lang niet het enige, want Natasha doet nog veel meer vrijwilligerswerk. Ze heeft een wandelmaatje, heeft altijd geholpen bij haar dochter op school, bardiensten bij Leekerweide, helpen bij de carnaval. "Ik ben bang dat ik me anders ga vervelen."

Lees ook: Tekort aan vrijwlligers dierenambulance

Veel instellingen en verenigingen zijn onder druk door het gebrek aan vrijwilligers. Volgens Rienks Brandsma, vrijwillig chauffeur bij De Kolk, zijn vrijwilligers onmisbaar. "De zorg is al bijna onbetaalbaar, dus vrijwilligers zijn hard nodig." Al is het voor het opzetten van de kerstboom. "Daar hebben de betaalde krachten eigenlijk geen tijd meer voor."

Binnen lopen
Vrijwilliger worden is heel makkelijk, zegt Natasha Koppes. "Gewoon ergens naar binnen lopen, dat is de korste klap. Heb ik ook gedaan. Op school, bij de voetbal, er is altijd wel ergens hulp nodig. Ik vind het belangrijk dat we voor elkaar klaar staan en dat we elkaar helpen. Doe het, geef je op!"

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws