Eigenaar vernield joods restaurant: "Dit is een vorm van angst zaaien"

AMSTERDAM - Een van de eigenaren van het belaagde joodse restaurant aan de Amstelveenseweg in Amsterdam is aangeslagen. Vanmorgen werden daar de ruiten ingeslagen door een man met een Palestijnse vlag : "Het is heftig, dit komt heel hard binnen."

Nadat de man de ruiten kapot had gemaakt, ging hij de eetgelegenheid binnen en riep 'Palestina' en 'Allahu Akbar'. Vervolgens pakte hij de Israëlische vlag die binnen hing, vertelt restauranteigenaar Daniël Baron. "Dit is een vorm van angstzaaien om daadwerkelijk bij iemand naar binnen te gaan."

Lees ook: VIDEO: Man met Palestijnse vlag slaat ruiten joods restaurant in

Baron vermoedt dat deze actie te maken heeft met de uitspraken van Donald Trump gisteren. De Amerikaanse president zei namelijk dat hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël gaat erkennen. "Als je het mij persoonlijk zou vragen, is dat wel de reden. Het is actueel, omdat het gisteren gebeurd is."

Maatregelen
De dader maakte een hoop schade, waaronder vijf kapotte ruiten en een beschadigde vloer. Hij is inmiddels opgepakt door de politie, maar toch gaat het restaurant extra maatregelen nemen om dit te voorkomen. "We hebben daar een potje voor gemaakt. Dat gaat nu zeker benut worden."

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws