Steur neemt coaching Jong FC Volendam op zich

VOLENDAM - Johan Steur zit zaterdag bij de thuiswedstrijd van Jong FC Volendam tegen ODIN'59 op de bank. De Volendammer vervangt Berry Smit die onlangs is gestopt.

Smit koos vrij abrupt voor zijn maatschappelijke loopbaan en gaat net als vroeger weer in de bouw werken.

Lees ook: Berry Smit drukt speculaties FC Volendam de kop in

Direct na die mededeling liet technisch manager Misha Salden al weten dat FC Volendam de functie waarschijnlijk intern gaat invullen. Daarvoor komt de club bij de huidige assistent-trainer Johan Steur terecht.

"Ik vind het wel een leuke uitdaging", zegt Steur die in het verleden al vele seizoenen het beloftenteam op maandagavond onder zijn hoede had. "Het eerste en tweede trainen bij elkaar, dus voor mij is het geen probleem om dit over te nemen." Om tijd vrij te maken voor deze klus zal Steur minder op zaterdag gaan scouten.

Bezuiniging
Door de vacature intern op te lossen bespaart FC Volendam het salaris van één (assisten)trainer. Technisch manager Misha Salden ontkent dat de club dit als zwaarste laat wegen. "Nee, het is geen financiële keuze. We hadden een vrij brede staf en kijken of het op deze manier in te vullen is. Als dat lukt, levert dat inderdaad een besparing op, maar dat is niet de hoofdoorzaak", aldus Salden die sinds dit seizoen de baan van technisch manager met het hoofdtrainerschap combineert.

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland FC Volendam johan steur
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws