Ga naar Content
Sport

Wessel Nijman: "Glen Durrant wint de Finder Darts Masters"

7 december 2017, 13.01 uur · Aangepast 7 december 2017, 13.49 uur
Door: · Foto: NH Sport/Rob Wtenweerde

UITGEEST Darter Wessel Nijman uit Uitgeest is al eerste geplaatst bij het jongenstoernooi op de Finder Darts Masters. Hij blikt vooruit.

Wessel Nijman maakte vorig jaar zijn debuut op de Finder Darts Masters. Dit jaar is hij als eerste geplaatst op het jongenstoernooi in Egmond aan Zee. Nijman: "Ik kijk er zeker naar uit. Televisietoernooien zijn altijd leuk. Wel een beetje jammer dat ik al eerste ben geplaatst, want dan speel je niet op vrijdagavond maar twee keer op zaterdag. En de vrijdagavond was de vorige keer wel heel gezellig. Het is een thuiswedstrijd en op televisie, dat geeft wel wat extra druk. Ik bereid me voor zoals op ieder toernooi. Goed trainen in de week voorafgaand en anderhalf uur voor je partij ingooien en je kop leegmaken."

Debuut
Vorig jaar begon Nijman goed aan het toernooi: "De eerste partij won ik meteen met 4-0 en ik scoorde honderd procent op mijn dubbels. De tweede partij had ik een beetje pech en miste ik een wedstrijdpijl. Die verloor ik met 4-3."

De grote concurrent voor Nijman op het jongenstoernooi is Justin van Tergouw. Beide darters kennen elkaar goed: "We hebben samen gedubbeld op het jeugd-WK in Japan en daar hebben we ook het toernooi gewonnen. We kennen elkaar goed, ja. Het is leuk om tegen elkaar te spelen, het gaat vaak tussen ons twee."

PDC
Afgelopen weekeinde speelde Wessel Nijman nog het jeugd-EK van de JDC (Junior Darts Corporation) in Bristol. Daar strandde hij na een goede reeks wedstrijden in de kwartfinale. De stap naar de PDC is uiteindelijk het doel voor de 17-jarige darter uit Uitgeest: "Ik ga komend jaar de Development Tour en de Challenge Tour gooien en dan hoop ik uiteindelijk een tour-kaart voor de PDC te krijgen." 

Glen Durrant
Wessel Nijman heeft geen groot voorbeeld in de sport: "Ik heb niet echt iemand waar ik heel erg tegenop kijk. Ik ben Wessel Nijman." Nijman staat zelf als eerste geplaatst bij het jongenstoernooi. Hij komt uit in poule A met Engelsman Jarred Cole en de Ier Keane Barry. In de andere poule vinden we zijn grote rivaal Justin van Tergouw, Ramon Leferink en de Schot Nathan Girvan.

Bij de mannen is de Engelsman Mark McGeeney als eerste geplaatst, voor de Belg Geert de Vos en Nederlander Wesley Harms. Toch tipt Wessel een andere winnaar bij de mannen: "Ik denk niet dat het een Nederlander wordt, ik denk toch dat Engelsman Glen Durrant het toernooi op zijn naam schrijft." 

De Finder Darts Masters vinden op 8, 9 en 10 december plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Het toernooi is live te volgen bij NH Sport op televisie en internet. Ook NH Radio besteedt het hele weekeinde veel aandacht aan het toernooi.