Kind dat werd 'ontvoerd' door autodief weinig onder de indruk

HEILOO - Het 2-jarige kind dat gisteren in een auto zat die aan de Werkendelslaan in Heiloo werd gestolen, was volgens ooggetuigen totaal niet in paniek toen de auto verderop werd teruggevonden. De autodief had de auto op de Commandeurslaan achtergelaten, waarschijnlijk toen hij merkte dat er nog een kind in de auto zat.

Het jongetje was rond 17.10 uur door zijn moeder in de auto met draaiende motor achtergelaten, toen zij even snel haar dochtertje ophaalde bij kennissen. In de korte tijd die de moeder naar de woning liep, werd haar auto gestolen door een nog onbekende dief.

Lees ook: Moeder in paniek: auto gestolen met kind erin

Dankzij snel handelen werd er een oproep geplaatst in de buurtwhatsappgroep en ook werd er een Burgernetoproep verspreid. Een oplettende man en vrouw zagen naar aanleiding van het whatsappbericht de auto rond 17.30 uur geparkeerd staan op de Commandeurslaan. De dief was nergens meer te bekennen.

Het jongetje leek weinig te hebben overgehouden aan zijn avontuur. De moeder van het kind laat aan NH Nieuws weten erg geschrokken te zijn. Volgens buurtbewoners is het niet vreemd dat de moeder auto met draaiende motor had laten staan. Het gaat om een erg rustige straat in het dorp. "De hoofdprijs winnen in een loterij is nog waarschijnlijker", aldus de buurtbewoners.

Van de dader is nog geen signalement bekend. De politie komt hier hopelijk later vandaag mee naar buiten.

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws