Gewapende overvaller gevonden dankzij app op smartphone

AMSTERDAM - Agenten in Amsterdam hebben dinsdag op slimme wijze een 41-jarige overvaller kunnen aanhouden. De verdachte van meerdere berovingen had de smartphones van twee toeristen gestolen en door een app op de telefoons kon de politie zijn locatie achterhalen.

In de omgeving van de Nieuwmarkt werden de Engelse toeristen beroofd van hun smartphones en geld. De verdachte bedreigde zijn slachtoffers met een mes. Na de overval sloegen de mannen alarm bij passerende agenten.

Find my Phone
De politie ondernam direct actie en zette specialisten op de zaak. Het bleek dat de mannen de Find my Phone app op hun telefoons hadden staan. Dankzij de app kon de politie zien dat de verdachte zich op het Bellamyplein bevond. 

Aangekomen op het plein lieten agenten via de app een geluid afspelen, zo vonden zij rond middernacht de verdachte. Hij had drie gestolen smartphones en het mes op zak. Het bleek dat de man ook een ander persoon had beroofd onder bedreiging van een mes. Alle slachtoffers hebben hun spullen teruggekregen.  

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws