Hilversummers volgend jaar verlost van ergernis: GAK-gebouw tegen de grond

HILVERSUM - Het hart van de erfgoedclubs rondom het Gooi huilt, terwijl anderen opgelucht ademhalen. Het voormalig GAK-kantoor op het Stationsplein in Hilversum gaat in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar plat.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Hilversum dinsdag besloten, meldt onze mediapartner Hilversum Nieuws. Het B&W stelt voor om het werk van architect Onno Greiner in de eerste maanden van 2018 te slopen en de ruimte voor herinrichting voor te bereiden. Het gemeentebestuur wil alleen de parkeerkelder onder het gebouw behouden, mits dat technisch mogelijk is.

Lees ook: Hilversum wil stationsplein verbouwen voor tientallen miljoenen

Het pand, volgens vele Hilversummers het lelijkste van het dorp, is sinds december 2016 eigendom van de gemeente. Politiek gezien is er weinig draagvlak om het gebouw te behouden. Wat het gemeentebestuur betreft, staat het gebouw op een cruciale plek voor de herontwikkeling van het Stationsplein.

Om het pand tegen de vlakte te gooien, is nog wel behoorlijk wat geld nodig. Het college heeft in het investeringsprogramma 2018 hiervoor een bedrag van bijna 800.000 euro gevraagd.

Tegenstand
De commissie Noord-Holland van Erfgoed Bond Heemschut heeft nog hoop dat er een mogelijkheid is om het oude GAK-kantoor te laten staan. Deze club is van mening dat het pand eenvoudig gerenoveerd of herbestemd kan worden. Studenten van de HKU hebben hiervoor plannen gemaakt en gepresenteerd. Afgelopen week hebben zij over hun ideeën gepraat met wethouder Wimar Jaeger. De kans dat dit het gemeentebestuur van gedachten doet veranderen, is klein.

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws