Nederhorst on Ice dreigt te stoppen vanwege notoire klaagster

NEDERHORST DEN BERG - Nederhorst on Ice dreigt te moeten stoppen. De overdekte schaatsbaan die jaarlijks in de winter wordt opgebouwd bestaat tien jaar. Maar van een feeststemming is geen sprake, want een omwonende heeft een rechtszaak aangespannen tegen de vergunning die de schaatsbaan heeft.

Nu genieten alle kinderen nog van het schaatsen, maar dat zou vrijdag zo maar eens afgelopen kunnen zijn. Dan doet de rechter uitspraak in de rechtszaak die een omwonende aangespannen heeft. "De omwonende geeft aan last te hebben van het geluid van onze ijsbaan, maar het jammere is dat er elke keer dingen worden bij bedacht: of het gaat om het licht, of om de fietsen en dan weer om het geluid", vertelt voorzitter Bart IJkhout van Nederhorst on Ice. Al jaren probeert deze vrouw het evenement weg te krijgen. 

Absoluut een feest
Zes weken lang komen in totaal 20.000 mensen schaatsen. En met 340 vrijwilligers helpt nagenoeg het hele dorp mee. "Het is absoluut een feest van het hele dorp", zegt IJkhout. En de kinderen genieten met volle teugen. "Je kunt schaatsen wanneer je wilt, vrienden komen hierheen en je kunt leuke spelletjes doen", vertelt een enthousiaste jonge schaatser.

Vrijdag uitspraak
Omdat de schaatsbaan midden in het dorp staat, organiseert de vereniging elk jaar een avond waarop omwonenden hun zorgen kunnen uitspreken. "En dan is het vervelend dat de persoon die overlast ervaart daar nooit bij aanwezig is", aldus IJkhout. 

Vrijdag doet de rechter uitspraak. Bart IJkhout is er continu mee bezig: "Je wilt er 's nachts niet mee bezig zijn, maar dat gaat natuurlijk gewoon door in je hoofd. De oneerlijkheid blijft aan je vreten."

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws