Chellal ontdekt zelf koolmonoxidelek: "Anders waren wij er nu niet meer geweest"

BEVERWIJK - Chellal Jiehied uit Beverwijk had met zijn gezin niet langer in zijn flat moeten blijven. "Dan waren wij er nu niet meer geweest." De Beverwijker ontdekte een lek in de rookgasafvoer, hierdoor werd een deel van de rookgassen niet naar buiten, maar juist naar binnen afgevoerd.

Chellal beschikt vanwege zijn werk toevallig over apparatuur waarmee hij de aanwezigheid van koolmonoxide kan meten. Toen hij zich niet lekker voelde, besloot hij te meten. "Toen heb ik 'm erop gezet en mijn meter ging gelijk tekeer", zegt hij tegen NH Nieuws. Door de brandweer werd het gezin vervolgens direct uit huis gehaald.

Lees ook: NH Panel: nog steeds weinig mensen met koolmonoxidemelder

De woningbouwvereniging had onlangs nog een controle uitgevoerd, na klachten van Chellal. Uit die controle bleek dat alles keurig in orde zou zijn. Maar dat blijkt dus niet het geval. "Wij zijn flink geschrokken, want we hopen toch dat we met het regelmatige cv-onderhoud dit soort dingen kunnen voorkomen. Als het zich dan toch voordoet, dan denk je echt: 'Hoe is dit nu mogelijk?' ", aldus Jos Dekker van woningcorporatie Pré Wonen.

Lees ook: Onrust na koolmonoxidevergiftiging: 'Dit moet toch onderzocht worden?'

Dekker geeft aan dat alle bewoners op de etage van Chellal nu net zo'n meter krijgen, zodat ze zelf kunnen controleren of er koolmonoxide vrijkomt in hun appartementen. Chellal zelf voelt zich met zijn vrouw en dochter van drie niet meer veilig in zijn woning. "Als ik mijn meter niet bij me gehad zou hebben, dan waren we er nu niet meer."

Advocaat
Chellal heeft een advocaat in de arm genomen om te onderzoeken of hij iemand aansprakelijk kan stellen voor de gevaarlijke situatie in zijn flatwoning.

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws