Ondernemers werken zich in het zweet: Sint eruit, Kerst erin

SCHAGEN - Nu pakjesavond is geweest kunnen de etalages definitief worden omgetoverd in de kerstsfeer. Vanmorgen werd er in Schagen dan ook hard gewerkt om alle Sinterklaas spullen weg te halen en de kerstversiering op te hangen.

"Het is zeker druk", vertelt een medewerker van een kledingwinkel. "Ik ben nu bezig met het ophangen van de kerstverlichting." Even verderop bij de bakker wordt het reclamebord buiten onder handen genomen. De aanbieding met de Sinterklaastaart kan weer in de kast, de kerststol wordt nu warm aanbevolen. "We hebben een mooie tijd gehad met Sinterklaas", vertelt de bakker. "Hectisch maar zeer succesvol. Nu maken we ons op voor het volgende evenement."

Bij de boekhandel wordt ook hard gewerkt aan de transformatie. Eén van de medewerkers haalt de jutenzakken weg en een grote sinterklaaspop wordt opgetild en naar achteren gebracht. "Daaaag Sinterklaasje."

Ondertussen wordt er in de bakkerij hard gewerkt aan een nieuwe kerstlekkernij: "Dit zijn de kersttaartjes. Het is een amandelbeslag met een aarbeienmoes en een cremeuxtje er over heen. Dit wordt met kerst HET dessert van 2017", lacht hij.

Ook de verkoop van kerstbomen in de haven bij Schagen is goed op gang gekomen vandaag. Veel mensen houden zich aan de regel om vóór Sinterklaas nog geen boom in huis te halen: "Absoluut. Ik vind het zo raar dat mensen al voor Sint een boom in huis hebben staan. Die komt er bij mij niet in", vertelt één van de vaste klanten van de kerstboomhandelaar. 

Rein Bil verkoopt er al jaren kerstbomen: "Afgelopen dagen liep het wel een beetje maar nog niet echt druk. En nu!? Nu gaat het achter elkaar door!." Dat het hard werken is vindt hij niet erg. Hij snoeit de bomen aan de onderkant even bij als dat gewenst is en brengt hem ook nog naar de auto. "Daar blijf je lekker warm door!" 

Meer over dit onderwerp:
Noordkop & Texel schagen
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws