Komend weekend Finder Darts Masters in Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE - Op 8, 9 en 10 december staat NH in het teken van de Finder Darts Masters bij Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Het darttoernooi, dat een paar keer een andere naam heeft gehad, bestaat sinds 2000 en wordt sinds 2001 gehouden in Egmond aan Zee.

Het toernooi begint vrijdagavond en is zondag aan het eind van de middag afgelopen. 24 mannen, 6 vrouwen en 6 jongeren doen eraan mee. De mannen beginnen met acht poules van drie mensen. De winnaars van de poules gaan door. Zondag wordt de finale gespeeld. De vrouwen en de jongeren beginnen in twee poules van drie. De twee winnaars van de poules spelen ook zondag de finale tegen elkaar.

De darters die meedoen zijn voor een groot deel gekozen op basis van ranking, punten die de darters hebben gehaald bij andere wedstrijden. "In Europa zijn zeventien toernooien die meetellen in onze ranking", zegt woordvoerder Richard Nan. "Als ze een wedstrijd goed spelen, krijgen ze meer punten."

Wesley Harms
Aan het toernooi doet onder meer Wesley Harms mee, een Nederlandse dartspeler uit Heerhugowaard. Ook bekende spelers als Martin Adams, Glen Durrant en Scott Mitchell komen naar Egmond aan Zee. Oud-wereldkampioen Andy Fordham heeft een wildcard gekregen van de organisatie. De winnaars krijgen een beker, punten die meetellen voor hun ranking en prijzengeld.

Mensen die bij de wedstrijden willen zijn, kunnen kaarten kopen op de website van Finder Masters. NH zendt het evenement live uit.

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland darten hotel zuiderduin
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws