Rechtszaak tegen verdachte van moord op Amsterdamse fietsenmaker van start

AMSTERDAM - (AT5) De moord op fietsenmaker Temel Kobya zorgde in maart 2016 voor veel verdriet in de buurt, de 49-jarige Kobya werd in zijn zaak in de Jan Tooropstraat om het leven gebracht. Vandaag staat de 38-jarige verdachte Irfan E. voor de rechter. Hij zou Kobya die middag in zijn borst hebben gestoken.

Belangrijk in de zaak is een verklaring van een getuige, een bekende van E. Hij heeft verklaard dat Irfan E. naar hem toekwam en dat hij onder het bloed zat. E. zou hebben gezegd dat hij de fietsenmaker had vermoord en 1.250 euro had buitgemaakt. 

Lees ook: Familie en buurt in diepe rouw om doodgestoken fietsenmaker

Maar deze getuige zou zijn verhalen zou hebben verzonnen. Althans, dat stelt Yehudi Moszkowicz, de advocaat van E. Hij gaf zijn belastende verklaring pas nadat er een beloning was uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip. Volgens de advocaat is deze getuige "iemand uit de zelfkant van de maatschappij" en moet daar "rekening mee worden gehouden". 

Mishandeling met hamer
Behalve voor de moord staat Irfan E. vandaag ook terecht voor een ernstige mishandeling in januari dit jaar en diefstal van brandkranen en bliksemafleiders. Bij de mishandeling zou hij iemand met een hamer op het hoofd hebben geslagen.

E. werd vorig jaar door de rechtbank naar het Pieter Baan Centrum gestuurd voor psychisch onderzoek. Hij weigerde destijds mee te werken. De resultaten van dit onderzoek zullen één dezer dagen ook besproken worden. Behalve vandaag staat er morgen en 14 december ook een zitting gepland waar de zaak inhoudelijk behandeld wordt.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws