Simone is een levend boek na haar maagverkleining

HAARLEM - Bijna 133 kilo gaf de weegschaal bij Simone Rooseboom in april aan. Maar dat was toen. Inmiddels zit ze al ruim onder de 100 kilo. Om te vertellen hoe ze dat heeft bereikt, maakte Simone haar opwachting in de mensenbieb in de bibliotheek in Schalkwijk.

"Ik was al zo zwaar sinds mijn zeventiende, maar ben al obesitas patiënt sinds mijn zesde", vertelt Simone aan haar eerste 'lezer'.  Als kind kreeg Simone last van een ernstige huidallergie waardoor ze niet meer naar buiten kon en medicijnen moest slikken. Hierdoor werd ze dik. Toen vorig jaar bleek dat ze diabetes had, besloot Simone haar overgewicht drastisch aan te pakken. Ze bleek in aanmerking te komen voor een operatie waarbij haar maag werd verkleind en greep die kans met beide handen aan.

Ervaring delen
Simone wil haar ervaringen graag met met anderen delen.  Ze houdt een blog bij, werkte mee aan deze reportage voor NH en is vanaf nu dus ook 'te leen' in de bibliotheek. "Ik geef op alle vragen antwoord. Of mensen nou willen weten hoe het kon dat ik zo zwaar ben geworden of dat ze willen weten hoe het traject rond een maagverkleining is."

Sinds de operatie eind april ziet haar leven er heel anders uit. Het is niet alleen het eetpatroon van zes minimale maaltijden op vaste tijden per dag. Tussendoor moet ze zoveel mogelijk bewegen. En dat was even wennen. Maar het resultaat mag er zijn. "Ik ben nu stipt 35 kilo kwijt en daar ben ik heel trots op. Mijn doel is om 75 kilo te wegen, maar in de obesitaskliniek heb ik te horen gekregen dat 88 kilo voorlopig even reëel is.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws