Ga naar Content

Flinke stapel parkeerboetes onder ruitenwissers: "Het wordt steeds geheimzinniger"

ZAANDAM Onder de ruitenwissers van een Opel Astra in de Stationsstraat in Zaandam zitten vijf onbetaalde parkeerboetes. De eigenaar laat zijn wagen er gewoon staan. En niemand weet waarom.

De eigenaar betaalde op 22 november 2017 netjes het parkeergeld, zo laat de parkeerbon achter de voorruit zien. Daarna lijkt hij dat niet meer gedaan te hebben. De eerste boete is op 30 november uitgeschreven, waarna er iedere dag één is bijgekomen.

"Na een dag of twee begon het op te vallen. Je vraagt je dan toch af of er wat gebeurd is", vertelt een buurvrouw aan NH Nieuws. "Nu wordt het steeds geheimzinniger." 

Of er tussen 22 en 30 november ook boetes zijn uitgeschreven is niet duidelijk, maar daarvan zijn in ieder geval geen papieren versies onder de ruitenwissers terug te vinden. 

Bekend
De gemeente laat in een reactie weten dat de eigenaar van de auto bekend is. Voor het weekend is er al contact geweest en de eigenaar heeft toegezegd zijn auto op te halen. De auto staat er volgens de gemeente al zo'n twee weken. Verder kan de gemeente weinig doen, de auto is verzekerd en staat niet verkeerd geparkeerd.