Ga naar Content
Noord-Holland

Sinterklaas warm onthaald op Noord-Hollandse scholen

5 december 2017, 13.12 uur
Door: · Foto: Gemeente Aalsmeer

NOORD HOLLAND De goedheiligman heeft een drukke ochtend gehad. Bij vele kinderen klopte het hart al vroeg vol verwachting, want de Sint heeft veel basisscholen aangedaan. Maar soms moest Sinterklaas toch geholpen worden door de Noord-Hollandse hulpdiensten, om alle scholen te kunnen bezoeken die op de planning stonden.

Zo moest in Egmond de kusthulpverlening eraan te pas komen om de Sint veilig op school te brengen. Terwijl de kinderen luidkeels voor de school stonden te zingen, kwamen Sinterklaas en zijn Pieten met luide sirenes het schoolplein opgereden.

Daarna snelde de goedheiligman naar Aalsmeer, waar hij net op tijd op een bootje kon stappen. De Aalsmeerse kinderen stonden hem al op te wachten op de brug bij het gemeentehuis. 

De kinderen van CBS De Korenaar in Oostzaan pakten het dit jaar iets anders aan. In plaats van het bekende 'Zie ginds komt de stoomboot', zongen zij een operalied voor de goede Sint.

Toch een kleine logistieke fout in de strakke planning van Sinterklaas. Daarom was het in Haarlemmermeer andersom en moesten de kinderen Sinterklaas ophalen bij het treinstation. 

In Heemskerk was een Piet bezig met het bakken van een taart. Echter vloog deze in de brand. De brandweer was er op tijd bij. Vijf minuten later was het kleine brandje onder controle.

 En nu maar hopen dat hij genoeg tijd heeft om vanavond alle huizen in Noord-Holland niet 'stilletjes voorbij te lopen'.