Ga naar Content

NH Peilt: Sinterklaas of kerst. Waar geef jij meer aan uit?

Kerst is al jaren aan een opmars bezig, maar ook met Sinterklaas blijven de kassa's rinkelen. Waar geef jij dit jaar meer aan uit?

Sint koopt online
Sinterklaas weet de weg naar Nederlandse webwinkels goed te vinden. In de vijf weken voorafgaand aan pakjesavond besteedt de goedheiligman 358 miljoen euro online aan kado's. Hiermee zorgt hij in deze periode voor een gemiddelde weekomzet die 31% hoger ligt dan in een reguliere week in 2017, blijkt uit cijfers van de organisatie van webwinkels Thuiswinkel.org.

Sinterklaas en kerst
Kerst vieren met kadootjes is al jaren aan een opmars bezig in Nederland, maar Sinterklaas wordt ook nog volop gevierd. Veel mensen geven tegenwoordig kadootjes met Sinterklaas en met kerst.

Uitgaven
Per persoon werd vorig jaar gemiddeld 75,- tot € 80,- euo uitgegeven aan Sinterklaas, berekende de de Vastelastenbond. Aan kerst besteden Nederlandse huishoudens zo’n €135,- euro. Dat geld gaat niet alleen op aan kado's, maar ook aan het kerstdiner, de kerstboom en versieringen voor in huis.

Wat doe jij?
Hoe gaat dat bij jou thuis? Is kerst ook bij jou aan een opmars bezig of zit Sinterklaas nog stevig in het zadel?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: