Ga naar Content
Sport

Ajax trekt portemonnee en strikt Mechelen-aanvaller Bandé

4 december 2017, 20.27 uur · Aangepast 4 december 2017, 21.04 uur
Door: · Foto: Pro shots / Isosport

AMSTERDAM Ajax heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Boureima Hassane Bandé van KV Mechelen. De aanvaller uit Burkina Faso tekent een contract voor vijf jaar. Naar verluidt betaalt Ajax een transfervergoeding van 9,5 miljoen euro.

Ajax bevestigde de komst van de 19-jarige Bandé maandagavond. Volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars is Bandé op alle posities voorin inzetbaar. Bij KV Mechelen speelt hij als rechtsbenige linksbuiten. In dertien competitiewedstrijden maakte hij acht doelpunten.

"Snel handelen"
Overmars: "Bandé is een doelgerichte speler met veel dreiging. Ik ben blij dat hij nu getekend heeft, ook al komt hij pas na dit seizoen naar Amsterdam. Wij volgen Bandé al een tijdje en zijn daarin absoluut niet de enige. We moesten snel handelen, maar wij wilden ook ons huiswerk goed gedaan hebben. Dat is allemaal gelukt."

"Ik ben heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit", reageert Bandé op zijn aanstaande overstap. Maandag werd hij gekeurd in het Olympisch Stadion waarna de transfer definitief werd beklonken.