Ga naar Content

Julie botst op wegpiraat die haar laat liggen op A1: "Ik heb een engel op mijn schouder"

BUSSUM Een heftig ongeluk afgelopen zaterdag op de A1 richting Bussum. Een bordeauxrode auto schepte de 24-jarige Julie Janssen en reed vervolgens door. Julie kwam door de botsing op het asfalt terecht. Wonder boven wonder raakte ze amper gewond, maar ze voelt wel veel woede: "Hoe kon hij mij laten liggen?"

Julie was afgelopen zaterdagavond op haar motor onderweg van Amsterdam richting Bussum, waar haar ouders wonen, als een auto opeens een rare manoeuvre maakt. Hij stond helemaal rechts op de vluchtstrook, bij de splitsing waar mensen links de A6 richting Almere oprijden en bestuurders rechtsaf gaan om op de A1 te blijven. De auto schoof ineens drie rijbanen op naar links, om last-minute de A6 op de sturen. Hier reed Julie op haar motor. Ze probeerde de auto nog ruimte te geven, maar klapte met negentig kilometer per uur op de achterkant van de auto. Haar motor eindigt total-loss in de berm, terwijl zij zelf midden op de A1 belandde.

Koplampen
"Het eerste wat ik dacht was: 'Get out!'. Ik had ontzettend de angst dat er nog meer zou gebeuren", zegt Julie tegen NH Nieuws. Ze vertelt hoe ze opstond, omhoog keek en de koplampen van de naderende auto's dichterbij zag komen. "Ik was bang dat ik tussen die auto's terecht zou komen." Ze rende naar de berm. Daar realiseerde Julie zich dat de veroorzaker al was doorgereden.

Lees ook: Jonge fietsster (8) gewond na aanrijding, automobilist rijdt door

Woede
Andere autobestuurders stopten om Julie te helpen. "Op dat moment zit er alleen maar adrenaline in je lichaam. Daarom had ik in eerste instantie het idee van: 'Het gaat best goed met mij'. Langzamerhand komen de pijntjes en moet ik het toch verwerken." De eerste emotie die bij Julie de boventoon voerde was boosheid. "Hoe kan je mij nou laten liggen? Dat mijn motor total-loss is, zal mij een worst wezen. Maar misschien had ik niet meer op kunnen staan." 

Steun
De vader van Julie heeft naar aanleiding van het ongeluk een bericht op social media geplaatst, dat inmiddels al meer dan 6800 keer is gedeeld. "Het doet mij veel om te zien dat dit zo leeft en dat veel mensen met mij meeleven", aldus Julie. "Daar word ik bijna emotioneel van. Dat bewijst dat er misschien één hufter is, maar de rest van Nederland wel het goede had gedaan." 

"Ik heb een engel op mijn schouder gehad", zegt Julie die enkel haar rechterarm kneusde en last heeft van haar linkerbeen. Ze hoopt met alle aandacht "op een heel klein beetje gerechtigheid."

Foto: NH / Sam Hagens