Ga naar Content
Noord-Holland

Eerste grijze zeehondenpup opgevangen op Texel

4 december 2017, 13.20 uur · Aangepast 4 december 2017, 13.31 uur
Door: · Foto: Ecomare

TEXEL Het eerste grijze zeehondje van dit seizoen is dit weekend opgevangen op Texel. Het diertje was vermoedelijk helemaal vanuit Engeland afgedreven, zegt Ecomare.

Daardoor was de, pas een paar weken oude, zeehondenpup flink vermoeid, toen hij werd gevonden op de Waddendijk op Texel. Het diertje heeft bijna het hele weekend bijgeslapen in de opvang van Ecomare. "Lekker op de verwarmde vloer van het quarantaineverblijf!", zegt de opvang.

Doodmoe
Omdat het geboorteseizoen hier nog maar net van start is gegaan, maar langs de Engelse kust al even bezig is, durven de medewerkers van Ecomare te stellen dat het logisch is dat het diertje vanuit daar is afgedreven. "Niet gek dus, dat hij doodmoe was!" 

Het jonge zeehondje heeft de naam Dennie gekregen, vernoemd naar Vakantiecentrum Dennenoord, die de pup hebben geadopteerd. 

Volgens Ecomare zullen er de komende tijd meer zeehonden op de stranden liggen. Zij vragen nadrukkelijk om afstand te houden ten opzichte van de dieren. "Vaak weet de moeder dat het jong daar ligt en komt ze het met ruime tussenpozen zogen. Rumoer rond het jong zal haar afschrikken." Wie twijfelt over de gezondheid van een aangespoelde pup, kan met Ecomare bellen.

Foto: Ecomare