Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Veel medewerking in DNA-onderzoek Milica van Doorn: "Een groot compliment"

4 december 2017, 10.55 uur · Aangepast 4 december 2017, 11.05 uur · Foto: Politie

ZAANDAM De politie is zeer te spreken over de medewerking van 125 mannen in het onderzoek naar de vermoorde Milica van Doorn. De mannen hebben allemaal hun DNA-materiaal vrijwillig afgestaan, waardoor de kans op het vinden van de dader toeneemt.

De mannen zijn geen verdachten in de zaak, benadrukt de politie. Wel zijn ze mogelijk verwant aan de dader. "Het is echt fantastisch te zien dat zó veel mannen hebben meegewerkt. Allemaal vanuit betrokkenheid en bereidheid deze gruwelijke zaak op te lossen, gesteund door hun eigen families. Dat verdient een groot compliment", zegt teamleider van het onderzoek Rob Keet.

Lees ook: Familie vermoorde Milica van Doorn blij met nieuw onderzoek: "Dit geeft ons hoop"

In totaal worden 133 mannen benaderd voor het afstaan van hun DNA. Met vier daarvan zal de politie deze week contact zoeken. Agenten hebben twee personen niet kunnen bereiken en twee anderen wilden niet meewerken. 

Het DNA-profiel van de mannen zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daar wordt het DNA van hen vergeleken met dat van de dader. Na het onderzoek zal het DNA-materiaal worden vernietigd. 

Doodgestoken
De 19-jarige Milica werd op 8 juni 1992 dood gevonden in een vijver in Zaandam. Ze bleek te zijn verkracht en doodgestoken. Er is DNA op haar lichaam gevonden, waarmee een profiel van de dader gemaakt is.