Ga naar Content
Noord-Holland

Streaker verrast Maan tijdens radio-optreden, zangeres barst in huilen uit

3 december 2017, 23.33 uur · Aangepast 4 december 2017, 10.05 uur
Door: · Foto: ANP

BERGEN De Bergense zangeres Maan is plotseling het middelpunt geworden van een rel op social media. Op Twitter is ophef ontstaan over een optreden van Maan bij Radio 538 van twee weken geleden. De zangeres werd geconfronteerd met een vervelende verrassing die nu een staartje krijgt.

Maan was bij 538 bezig aan een optreden, toen ze plotseling werd geconfronteerd met een streaker die ineens poedelnaakt voor haar neus stond. In een geluidsfragment dat veelvuldig wordt gedeeld, is haar ontzetting te goed te horen: "Oh mijn god, oh mijn god. Jongens..."

Duidelijk is dat de Noord-Hollandse zich dan tot dj Frank Dane en zijn sidekick Jelte van de Goot richt en zich afvraagt wat er in godsnaam aan de hand is. "Oh nee, wat nu weer", reageert het tweetal. "Wat was dit nou? Was dit wat ik dacht.. We hadden een streaker.."

Lees ook: Maan gaat viral met paardenbloemgrap

Terwijl de radiomakers hardop lachen, wordt duidelijk hoezeer Maan is geschrokken. "Sorry", brengt ze stamelend en huilend uit. "Ik schrok zo erg. Er zat ineens een naakte piemel voor m'n gezicht."

'Jééémig'
Als het goed tot de dj's doordringt dat het naar hun zeggen grappige bedoelde optreden in verkeerde aarde valt, zeggen de radiomakers: "Het is nooit de bedoeling geweest om je zo te laten schrikken. Wij hadden een streaker geregeld en we dachten: die gaat een rondje dansen en dan loopt -ie weer weg."

Maan daarop: "Ik wist ook niet dat ik zo zou reageren. Maar snap je dat je denkt 'jééémig' als je met je ogen dichtzit, denkt 'ik moet het nu goed doen' en dan ineens vol in een piemel kijkt.."

Lees ook: Maan zingt opera en verrast vriend en vijand

Dan is ten slotte te horen dat de dj's vragen of ze een plaatje mogen starten. "Dan kom ik even naar je toe", aldus Frank Dane. 

Negatieve reacties
De grap van de 538-dj's lokt op social media heel veel negatieve reacties uit. Zo worden de radiomakers een 'stelletje idioten' genoemd en wordt Maan 'veel sterkte na deze misselijke grap'. 

Vandaag zal Maan samen met Frank Dane op 538 gaan praten over het incident.