Ga naar Content

Mats Seuntjens wint broederclash: "Diep van binnen brandde mijn hart:"

VENLO Gemengde gevoelens bij Mats Seuntjens na VVV - AZ (0-2). "Ik heb nog nooit eerder zo'n gevoel gehad." Daarmee doelt hij op het eigen doelpunt van zijn broer Ralf namens VVV.

Twee jaar geleden speelden Ralf en Mats voor het eerst tegen elkaar. Dat was in de Jupiler League toen Mats nog voor NAC uitkwam. Ralf won namens VVV met 1-0 en hij maakte ook nog de enige treffer van dat duel. Nu verloor Ralf en was hij ook nog eens de schlemiel van de middag. Twintig minuten voor tijd werkte hij een hoekschop van AZ'er Teun Koopmeiners achter zijn eigen doelman. Mats zag het van dichtbij gebeuren. "Tuurlijk was ik blij voor het team en was het belangrijk voor ons, maar diep van binnen brandde mijn hart."

Lees ook: AZ naar tweede plek na winst bij VVV

Vlak voor tijd besliste Hatzidiakos het duel in de Koel. De Griek volleerde de bal in het Venloose doel. De aangever was Mats Seuntjens. Met een mooie boogbal bediende hij zijn teamgenoot op maat. "Het was heel druk met gele shirts en toen zag ik Hatzidiakos op de zestien staan en hij maakt 'm voortreffelijk af."

Tweede
De drie punten in Noord-Limburg voor AZ betekende de zesde overwinning op rij en daardoor stijgt de ploeg van John van den Brom naar plek twee op de ranglijst. "Van de ene kant sta ik ervan te kijken. Ajax, Feyenoord en PSV hebben heel veel kwaliteiten en zijn toch de traditionele top drie. Alleen zie je dat wij nu heel veel afdwingen en ook wij hebben heel veel kwaliteit."

Volgende week zaterdag speelt AZ in eigen huis tegen Heracles Almelo. Dit duel is live te volgen op de radio in NH Sport.

Foto: Pro Shots/Kay in 't Veen