Ga naar Content

Hatzidiakos voorspelde eerste goal in eredivisie

VENLO Pantelis Hatzidiakos maakte zijn eerste doelpunt in de eredivisie voor AZ. De jonge verdediger had hem deze week aan zien komen. "Tijdens de training riep ik het al, ik ga hem maken jongens."

Hatzidiakos maakte de bevrijdende 2-0 tien minuten voor tijd in het duel in Noord-Limburg met VVV. "De hele week maakte ik er al grappen over. We oefenden veel op corners en daar riep ik het."

Matig verdedigen
"Het is gewoon heel mooi, want ik begon vrij slecht aan de wedstrijd", zegt Hatzidiakos na afloop in een Limburgse kleedkamer die is omgedoopt tot mixed-zone, "ik maakte een keer een verkeerde keuze waardoor zij bijna konden scoren, dat mag nooit gebeuren."

Lees ook: AZ naar tweede plek na winst bij VVV

Scherper
In de rust werd in de kleedkamer duidelijk aangegeven dat de ploeg scherper moest zijn en beter moest gaan verdedigen. "We hebben in de tweede helft weinig weggegeven. Dat past bij AZ dit jaar, we gaan altijd onverstoorbaar door.

Tweede
AZ staat nu tweede in de eredivisie en heeft twee punten voorsprong op Ajax. "Dat voelt lekker. Tot nu toe gaat dat goed, we spelen om te winnen, we geven alles. Maar het is nog vroeg, maar we zijn goed bezig."

Foto: Pro Shots/Kay in 't Veen