Noord-Holland

NL
V

Winkelier Heerhugowaard werd bedreigd met pistool: "Er ging van alles door me heen"

2 december 2017, 17.42 uur · Aangepast 2 december 2017, 17.54 uur

HEERHUGOWAARD Twee mannen met bivakmutsen op hebben gisteravond een gewapende overval gepleegd op een tweedehandswinkel aan het Stationsplein in Heerhugowaard. De eigenaar moest onder bedreiging van een pistool geld afstaan.

"Het ging allemaal zo snel. Voordat ik wist was het voorbij", vertelt winkelier Rodney Franklin tegen NH Nieuws. De overvallers renden meteen op hem af. Een van de daders had een pistool bij zich en de ander een hamer. "Er ging van alles door me heen. Ik schrok enorm. Ik dacht: neem het maar mee en laat me met rust."

Lees ook: Heerhugowaards winkelpersoneel bedreigd door overvallers

De overvallers gingen er vervolgens vandoor met honderden euro's uit de kassa. Op camerabeelden is te zien hoe dreigend de mannen te werk gaan. Als ze de winkel zijn uitgerend, loopt Rodney erachteraan om ze na te kijken. "Ik dacht: misschien kan ik nog zien waar ze heengaan."

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de winkel in Heerhugowaard het doelwit van criminelen wordt. In maart 2016 hebben inbrekers twee keer in een week duizenden euro's aan apparatuur meegenomen.

Vandaag is Rodney wel gewoon weer aan het werk, ondanks dat hij flink geschrokken is. De winkelier laat zich niet kennen en heeft zelfs nog een tip voor de overvallers: "Ga wat doen met je leven. Ga werken. Misschien is een stageplek hier voor jullie wel een optie?"

Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Mensen die de daders herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

NH Nieuws / Emmelie Valkenburgh