Tien Volendammers houden punt over aan duel met Almere City

1 december 2017, 21.29 uur · Aangepast 2 december 2017, 12.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Remko Kool

VOLENDAM Met tien man eindigde FC Volendam het duel tegen Almere City. Het gelijkspel voelde misschien daarom wel dubbel voor de Volendammers, die met tien man de achterstand in de slotfase wisten om te zetten. De 1-1 kwam op naam van Rodney Antwi (foto). Maar misschien had er er nog wel meer in gezeten.

Een ongewijzigd FC Volendam begon met goede hoop aan het duel tegen de nummer één van de tweede periode. De eerste kans van de wedstrijd was voor Rodney Antwi, maar hij schoot de bal net naast het doel. Keeper Hobie Verhulst keerde een goede mogelijkheid van Almere City FC. Hij tikte in de 21e minuut de kopbal van Silvester van der Water uit het doel.

Paal
Beide ploegen raakten in de eerste helft de paal. De Volendammers deden dat in de 34e minuut toen Enzo Stroo het van dichtbij probeerde. De rebound werd door Nick Doodeman binnengetikt, maar hij deed dit volgens de scheidsrechter vanuit buitenspelpositie. Anass Ahannach raakte van grote afstand eveneens de paal, waardoor de thee met de brilstand op het scorebord werd genuttigd.

Rood en tegentreffer
Stroo kreeg in de tweede helft al gelijk dé kans op de openingstreffer, maar hij schoof de bal van dichtbij naast. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Het was Arsenio Valpoort die de voorzet van Gaston Salasiwa binnenwerkte. Niet veel later moest FC Volendam verder met tien man. Hennie Schilder miste de bal en toen hij dat probeerde te corrigeren raakte hij de doorgebroken Dennis van der Heijden en volgde de rode kaart.

Gelijkmaker Antwi
Maar met tien man was FC Volendam helemaal niet minder dan de bezoekers. Sterker nog, FC Volendam kwam op gelijke hoogte. Een ingestudeerde vrije trap kwam voor de voeten van Antwi en hij schoot de bal kiezelhard in het doel. In de hectische slotfase maakte invaller Teije ten Den de 2-1, maar ook deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door het punt stijgt FC Volendam naar de achttiende plaats op de ranglijst. De ploeg van Misha Salden heeft nu elf punten uit zestien wedstrijden. Almere City blijft de nummer tien met 21 punten.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers (Ulusoy/47), Schilder, Schouten, Smal; Veerman, Visser, Kwakman; Doodeman, Stroo (Ten Den/66), Antwi (Pedro/86)

Opstelling Almere City: Kramer; Van Buuren (Blackson/63), Mac-Intosch, Mirani, Owusu; Vet, Ahannach, Salasiwa; Van der Water, Walian (Van der Heijden/46), Valpoort