NL
V

Met dubbeldeks lijnbussen naar De Zuidas

4 december 2017, 11.50 uur

HAARLEM Wie de dagelijkse file tussen Haarlem en Amsterdam wil mijden, kan binnenkort met de dubbeldeks lijnbus van Connexxion mee. Hierdoor kunnen meer forensen comfortabel naar hun werk in Amsterdam reizen.

Steeds meer forensen willen dagelijks van Haarlem naar hun werk in Amsterdam. Dat zorgt voor meer files en vertraging op de A9. Omdat meer asfalt er voorlopig niet inzit, wordt gezocht naar alternatieven om te zorgen dat Amsterdam bereikbaar blijft. Vanaf 10 december gaan er daarom dubbeldeks lijnbussen rijden.

Telefoon opladen in bus
Deze bussen hebben weinig haltes en rijden rechtstreeks naar de populaire Zuidas. Langere bussen hebben vaak moeite met de krappe binnenstad en leveren bovendien voornamelijk staanplaatsen op. De dubbeldekkers van Connexxion bieden veel zitplaatsen met WiFi en bovendien kun je je telefoon opladen. Hiermee probeert men de automobilist uit zijn auto te krijgen.

Ook de werkgevers in Amsterdam doen er alles aan om bereikbaar te blijven. Door flexibele werktijden, het stimuleren van bus, trein en fiets en als het echt nodig is autolease op maat, wil men de druk van de ketel halen. Daarnaast pleit het bedrijfsleven voor het doortrekken van de Noord/Zuid-metrolijn naar Schiphol en Hoofddorp en aanleg van lightrail. Bovendien moeten goede OV-knooppunten ook de bewoners van het landelijk gebied in het OV lokken.

Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat er maatregelen genomen moeten worden voordat het verkeer rond de A9 helemaal vastloopt. Ook de toekomstige bouwwerkzaamheden aan het zogeheten Zuidasdok zullen ervoor zorgen dat de kantoren in Amsterdam-Zuid de komende jaren moeilijk bereikbaar zullen zijn.

NH Nieuws