Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen op bezoek bij De Zouaven

1 december 2017, 11.30 uur · Aangepast 1 december 2017, 12.17 uur
Door: · Foto: NH / Thomas Brood

GROOTEBROEK Sportclub met ballen gaat komende zondag op bezoek bij een amateurclub waar twee ex-internationals én tweelingbroers hun eerste voetbalwedstrijdjes speelden. Frank en Ronald de Boer begonnen als jong jochie bij De Zouaven in Grootebroek. Vader Cees de Boer is er vrijwilliger en nog heel vaak te vinden. Reizende reporter Dennis Nieuwenhuis spreekt hem tussen 14.00 en 18.00 uur in NH Sport.

Eind vorig seizoen gaf Frank nog een clinic op sportpark De Kloet in Grootebroek. Hij benadrukte toen, in het shirt van De Zouaven, dat die club altijd heel speciaal voor hem zal blijven.

Lees ook: Frank de Boer: "De Zouaven zal altijd in mijn hart blijven"

Waar Frank nog slechts af en toe bij De Zouaven te vinden is, is zijn vader er bijna niet weg te slaan. Als lid van 'de stadionploeg' is hij er mede verantwoordelijk voor dat het complex er piekfijn bij ligt. Overigens spraken we vader Cees begin dit seizoen ook, na het razendsnelle ontslag van zijn zoon Frank als trainer bij Crystal Palace (na 77 dagen).

Lees ook: Vader Cees de Boer over ontslag Frank: "Ik snap er niks van"

Andere trouwe clubmensen zijn Sjaak Buijsman en Koos Mekkeholt. De eerste let op de materialen bij de club en Mekkeholt verzorgt de scheidsrechters die hun wedstrijden bij De Zouaven komen fluiten en begeleidt de uitspelende teams naar de juiste kleedkamer. Wie een gokje wil wagen kan ondertussen ook nog een lootje voor de loterij bij hem kopen. 

En de snacks? Die maken Nico en Thea Schouten. Zij zullen ook gehoord hebben dat Dennis vorige week een 9,4 gaf voor het 'broodje van de week' (bal gehakt) van voetbalclub Egmondia. Of zij daar met hun versnaperingwn overheen kunnen, is natuurlijk nog maar de vraag.

Jubileumfilm
Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan is er in 2006 een film gemaakt over de geschiedenis van De Zouaven. Mogelijk lukt het Dennis het blik af te stoffen en horen we nog fraaie fragmenten uit de historie van de club.

Sportclub met ballen is elke zondagmiddag op de radio te horen bij NH Sport. Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook bij jouw club langskomt? Stuur een mailtje naar [email protected]