Ga naar Content
Noord-Holland

Meerdere ongelukken door gladheid, code geel nog van kracht

1 december 2017, 08.26 uur · Aangepast 1 december 2017, 08.41 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

NOORD-HOLLAND Door de gladheid zijn in onze provincie vannacht en vanochtend meerdere ongelukken gebeurd. In verschillende delen van Noord-Holland ging het mis.

Zo kwamen er vanuit West-Friesland meldingen binnen en ook in de kop van de provincie en de regio Haarlem raakten automobilisten de controle kwijt. Rond 02.00 uur begon een automobilist die op de N249 richting Anna Paulowna reed te glijden. Hij ramde vervolgens een lantaarnpaal, meldt een omstander aan NH Nieuws. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

In Wognum reed een automobilist rond middernacht op de Oosteinderweg toen hij de macht over het stuur verloor, de stoep raakte en een lantaarnpaal ramde. Hij raakte niet gewond, bleek bij controle in de ambulance. Zijn auto is total loss. 

De gladheid eiste ook op de Spaarndamseweg in Haarlem z'n tol. Rond 05.30 uur gleed een bedrijfswagen ter hoogte van de Jan Gijzenkade tegen een auto, vertelt een ooggetuige. De personenauto knalde daarna tegen een lantaarnpaal en ook de bedrijfswagen reed een lantaarnpaal omver. De bestuurders zijn niet gewond geraakt. 

Code geel
Volgens de VerkeersInformatieDienst is het rond 07.00 uur nog altijd oppassen geblazen op de weg. Dat geldt in het bijzonder bij bruggen, viaducten en toe- en afritten, aldus de VID. Het KNMI heeft code geel afgekondigd en waarschuwt voor bevriezing van natte weggedeelten. Er komt plaatselijk dichte mist voor, waardoor het zicht daar 100-200 meter is.