Ga naar Content

In de Randstad betaal je het meest voor je autoverzekering

AMSTERDAM Er zit een groot verschil in wat je per regio betaalt om een auto te verzekeren. Inwoners van grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, betalen twee keer zoveel voor hun autoverzekering als inwoners van kleinere steden en dorpen buiten de Randstad.

Bewoners van de Rotterdamse wijk Feijenoord met de postcode 3073 WT betalen het meest: 885,- euro per jaar voor een all risk autoverzekering. In Opende in Groningen betalen ze de laagste premie voor een all risk autoverzekering: 414,- euro. Dat verschilt maar liefst 471,- euro.

Hoe stellen verzekeraars premie vast?

De premie wordt bepaald door:

  • je leeftijd;
  • woonplaats;
  • hoeveel kilometers je rijdt;
  • je schadeverleden. 
  • Sommige autoverzekeraars kijken naar een huisnummer (en zelfs naar de huisnummertoevoeging) om de premie vast te stellen. Ook het merk en bouwjaar van een auto spelen een rol. 

    Verhuizen? Verkas dan ook met je autopolis

    Een verhuizing, een nieuwe of juist een oudere auto, nieuwe voorwaarden of aanpassing van een premie door de autoverzekeraar. Het zijn slechts enkele redenen om regelmatig je autoverzekering te vergelijken. Je ziet dan snel en simpel welke polis én dekking het beste bij jou en je auto passen.

    Lees meer op de website van de Consumentenbond.

    Koopkracht wordt gemaakt in samenwerking met de Consumentenbond en is elke twee weken te zien om 18.19 uur op NH. Aflevering gemist? Kijk hem hier terug.

    Video #174486
    Foto: NH Nieuws