Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Familie en vrijwilligers zoeken met man en macht naar vermiste Michael

29 november 2017, 19.24 uur

ALKMAAR Familie en vrijwilligers die de vermiste Michael Haver uit Zaandijk zoeken, geven de hoop niet op. Er is niets meer van de 22-jarige man vernomen sinds hij anderhalve week geleden wegrende uit de GGZ-instelling in Castricum waar hij verbleef. Tot nu: mogelijk is hij in Alkmaar door oplettende bewoners gespot.

Petra Blankwaard van de stichting ZoekJeMee plaatste op de site van de stichting een oproep om zoveel mogelijk vrijwilligers op de been te krijgen die allemaal op zoek gaan naar een spoor van Michael.

De groep van zo'n twintig vrijwilligers werd vandaag opgesplits in kleine groepjes en over de zoekgebieden verdeeld. "Ik denk dat de kans vrij groot is dat we hem op hele korte termijn gaan vinden. Ik zeg niet vandaag, maar toch wel binnen enkele dagen", zegt Petra. "We hebben veel tips uit Alkmaar binnen gekregen."

Lees ook: Opnieuw zoekactie naar vermiste Michael in Alkmaar

Een van de vrijwilligers is Angelique Stufkens. "Ik zag gister op Facebook deze actie en toen dacht ik: deze meneer moet gewoon gevonden worden", zegt ze. Zonder zijn medicijnen kan Michael verstrammen en zelfs verlammingsverschijnselen oplopen. Het is voor hem daarom levensgevaarlijk om langer rond blijven zwerven. 

Vooralsnog heeft de zoektocht in Alkmaar vandaag nog niet naar Michael geleid.

NH Nieuws