Noord-Holland

NL
V

Wacht Beverwijkse automarkt handelsoorlog? "Wij gaan de concurrentie graag aan"

28 november 2017, 22.51 uur · Aangepast 29 november 2017, 13.40 uur

BEVERWIJK Moet de automarkt in Beverwijk vrezen voor haar toekomst als grootste auto-exporthoofdstad van Nederland? Wel als we de ambities van de GelreDome Automarkt in Arnhem moeten geloven.

Met de 'centrale ligging' en 'Duitsland in de achtertuin' denken ze goede troeven in handen te hebben om het predicaat van grootste automarkt over te nemen van Beverwijk. Want meer dan 95 procent van de kopers komen tenslotte uit het buitenland, voornamelijk de Oostbloklanden.

Gemak en kansen, stellen ze voor de camera van Omroep Gelderland. "Dan hoeven wij niet meer voor 5:30 uur in Beverwijk te zijn", vertelt een verkoper uit Nederland. "En de kopers uit het buitenland hoeven dan ook niet meer zover te rijden", vertelt een collega verkoper.

Vertrouwen
Toch ziet Michel Corveleijn, manager van Automarkt Nederland, de toekomst in Beverwijk met veel vertrouwen tegemoet. "We worden eigenlijk jaarlijks wel geconfronteerd met initiatieven om een nieuwe automarkt te starten. Wij vinden dat in principe best positief. Het is ook reclame voor onze automarkt", legt hij uit aan NH Nieuws. 

Hij vervolgt: "Helaas zien we ook dat veel initiatieven strandden, want het is niet makkelijk om vraag en aanbod in balans bij elkaar te brengen", aldus Corveleijn. "We gaan de concurrentiestrijd graag aan."

De automarkt in Beverwijk (eerder gevestigd in Utrecht) bestaat 85 jaar. 

NH Nieuws