Ga naar Content
Sport

Blokhuijsen en Verweij rijden met Kramer de ploegachtervolging

28 november 2017, 15.09 uur · Aangepast 28 november 2017, 15.33 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Henk Jan Dijks

AMERSFOORT Jan Blokhuijsen en Koen Verweij rijden komend weekeinde samen met Sven Kramer de ploegachtervolging bij wereldbekerwedstrijden in Calgary. Bondscoach Geert Kuiper laat Jorrit Bergsma buiten de ploeg. Daarmee is het gouden trio van de Olympische Spelen van Sochi weer bij elkaar.

Bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Heerenveen ruim twee weken terug was Kramer niet fit en sloeg de Fries de achtervolging over. Bergsma, Blokhuijsen en Verweij blameerden zich toen in Thialf met de tiende plek, omdat Bergsma het tempo niet aankon. De twee Noord-Hollandse schaatsers zijn in Calgary, samen met Kramer, uit op eerherstel en willen meer punten pakken voor het wereldbekerklassement.

Verweij geen 1000 meter
Bergsma is, samen met Verweij, wel geselecteerd voor de massastart. Verweij slaat de 1000 meter over. De plaats van de Alkmaarder wordt ingenomen door Hein Otterspeer.

Kramer en zijn ploeggenoten van Team LottoNL-Jumbo doen wel mee in Calgary, maar een week later niet in Salt Lake City. Trainer Jac Orie vindt die wereldbekerwedstrijd niet passen in de voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi van eind december.