Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Inzamelingsactie voor eigenaar afgebrande Bar Babbels: "Ad leefde voor de kroeg"

28 november 2017, 12.35 uur

KROMMENIE Ad de Lange kreeg dit weekend de schrik van zijn leven toen hij hoorde dat zijn café, Bar Babbels, verwoest is door een brand. Volgens de Krommenieër blijft zijn zaak zeker zes maanden dicht door de ernstige schade. Om hem een hart onder de riem te steken zijn twee vrouwen een hulpactie gestart.

"Ad leefde voor de kroeg. Dit lijkt me het ergste wat er is", vertelt één van de initiatiefnemers aan NH Nieuws. "De actie is niet bedoeld om de kroeg te herbouwen, maar om het gezin door december heen te trekken." De Lange en zijn gezin zullen de komende maand inkomsten mislopen en dat terwijl de decembermaand erg belangrijk is voor horecagelegenheden.

Lees ook: Bar Babbels Krommenie vermoedelijk half jaar dicht na brand

De Lange doet erg veel voor Krommenie. Hij organiseert evenementen zoals 'Babbels Live' en voetbalwedstrijden. Ook maakt hij zich vaak sterk voor het dorp. "Ik vind dat Krommenie nu iets voor Ad moet doen."

Verpeste verjaardag
De eigenaar was niet aanwezig toen de brand zijn zaak verwoestte. Vrienden hadden hem meegenomen naar Amsterdam om zijn 65ste verjaardag te vieren. Toen hij hoorde van de brand is hij halsoverkop teruggegaan naar Krommenie.

Op datzelfde feestje was ook de bewoner van het pand boven het café aanwezig. Zijn huis is onbewoonbaar verklaard en daarom wordt hij ook geholpen met deze inzamelingsactie. "Die kennen we ook. Het is echt een doodgoede jongen. Al zijn spullen zijn verwoest en hij is dakloos geworden door de brand."

Lees ook: Brand in Bar Babbels Krommenie geblust: geen gewonden, wel veel schade

'Steuntje in de rug'
De vrouwen hebben geen streefbedrag voor de inzameling en hopen dat mensen doneren wat ze kunnen missen. "Het geld is echt als steuntje in de rug bedoeld."