Ga naar Content

Spoor van vernieling na achtervolging over A2: tweetal aangehouden in Amsterdam

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft vanochtend met een groot aantal auto's en een helikopter een donkere wagen achtervolgd door Amsterdam. Dit mogelijk in verband met een schietpartij in Nieuwegein vanochtend.

Meerdere getuigen melden op onder andere Twitter 'bizar veel politie' op de A2 en A9. Het lijkt er op dat de achtervolging is geëindigd bij het AMC in Amsterdam-Zuidoost. Daar zou een arrestatieteam zijn ingezet om de inzittenden te arresteren, melden getuigen. Daarbij zou ook geschoten zijn.

Daar heeft een arrestatieteam de auto klemgereden, er zijn twee verdachten gearresteerd. Daarbij zijn ook waarschuwingsschoten gelost. Tijdens de dollemansrit zijn er volgens getuigen meerdere auto's geraakt. Zowel op de N212 bij Wilnis en de afrit bij de foodstrip in Zuidoost zijn auto's geraakt.

Overleden
Bij de schietpartij in Nieuwegein is volgens de plaatselijke politie een man om het leven gekomen. Het slachtoffer werd in zijn auto onder vuur genomen. Op een parkeerplaats bij Vleuten langs de A2 wordt onderzoek verricht op een uitgebrande auto, deze is mogelijk ook betrokken bij de schietpartij.