Ga naar Content
Noord-Holland

Vrienden rouwen om doodgeschoten Ayman (19): 'Hij was de grappigste van ons allemaal'

28 november 2017, 09.40 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Op de plek waar vorige week woensdag de 19-jarige Ayman werd doodgeschoten komen vrienden nog altijd bij elkaar om te rouwen. "Hij was de oudere broer van de buurt."

"Kijk, hier gaat hij. Een goede vriend van Ayman laat een filmpje zien waarop Ayman naast een snowboard ligt. 'Hier is-ie net onderuit gegaan'", zegt hij met een glimlach. Het filmpje is amper een maand oud, opgenomen in Snowplanet, een indoorskibaan net buiten Amsterdam. "We houden van spontane dingen. Dit leek ons wel een keer leuk om te doen."

Lees ook: Bekenden doodgeschoten Amsterdammer (19) in shock: "Een jongen met een hart van goud"

Bloemen, kaartjes en Red Bull
De vrienden leunen tegen het muurtje waar hun 'broeder' een paar dagen geleden het leven liet. Vol ongeloof staren ze naar de bossen bloemen, kaarsjes en blikjes Red Bull. De 19-jarige Ayman kwam hier in de nacht van woensdag op donderdag om het leven. Twee anderen raakten zwaargewond. Vermoedelijk na een uit de hand gelopen ruzie om een gestolen scooter. Een 39-jarige buurtbewoner zit sinds donderdag vast.

Net weer naar school
"Je kon altijd met hem lachen. Ayman was echt de grappigste van ons allemaal", vertelt een jongen die met hem is opgegroeid. Hij was net weer begonnen aan een opleiding, in de zorg, op het ROC aan de Wibautstraat. "Hij werkte ook echt keihard. Dat deed hij al toen hij zijn krantenwijk liep, vroeg in de ochtend. Zelfs daarna nog bood hij aan om ons naar school te brengen op zijn brommer."

Lees ook: 'Dader schietpartij Amsterdam schoot na ruzie over scooter met slachtoffers'

Ayman is afgelopen zaterdag herdacht in de Nasr-moskee in Oost. Dat hij zo geliefd was blijkt volgens de jongens uit de massale opkomst. "Er waren Marokkanen, Surinamers en Hollanders uit heel Amsterdam. Het was echt heel druk."

Lees het hele verhaal over de omgekomen Ayman op AT5.