Telstar verrast koploper NEC

27 november 2017, 21.46 uur · Aangepast 28 november 2017, 00.03 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

VELSEN-ZUID Telstar herstelde zich maandag prima van twee grote nederlagen op rij. De Witte Leeuwen versloegen koploper NEC met 3-2. Telstar kwam 2-0 voor, verspeelde die voorsprong, maar trok toch aan het langste eind. Door de winst stijgt Telstar naar de vierde plek.

Telstar startte met Shaquil Sno in de verdediging in plaats van de geschorste Rodney Cabral, die tegen Jong PSV rood kreeg. Donny van Iperen keerde terug in de basis ten koste van Jasper van Heertum.

Niet alle NEC-supporters pasten op de uittribune, waardoor een deel achter de boarding langs het veld moest staan, in de stromende regen, terwijl het volgens Telstar kort daarvoor nog prachtig weer was.

Tja. De hele dag zon en 20 graden en net nu gaat het regenen #TelNec pic.twitter.com/oOCAxUVZfr

— Witte Leeuwen (@Telstar1963NV) November 27, 2017

NEC had meer balbezit maar de eerste echte kans was onbedoeld voor Telstar. Na een kwartier schoot doelman Joris Delle de bal tegen Platje op, waarna de bal tegen de paal vloog. Vijf minuten voor rust kraag NEC kort na elkaar twee kansen, maar de stift van Mohamed Rayhi spatte af op de kruising en een schot van Steeven Langil eindigde in de handen van keeper Rody de Boer.

NEC kwam agressiever uit de kleedkamer na de rust, maar het was Telstar dat de score opende. Toen er bijna een uur was gespeeld schoot Toine van Huizen de bal strak in de kruising.

? | Stunt in de maak? Telstar leidt tegen koploper N.E.C. door een voltreffer van Toine van Huizen.#telnec https://t.co/CvZh4bYM31 pic.twitter.com/aAD6fYMsVg

— FOX Sports (@FOXSportsnl) November 27, 2017

Nog geen tien minuten later maakte Mo Osman een misschien nog wel mooier doelpunt.

In de 72e minuut kreeg NEC de kans op de aansluittreffer toen de Nijmegenaren een penalty kregen. Achahbar benutte die buitenkans en zeven minuten later maakte Sven Braken van dichtbij de gelijkmaker.

⁉️ | Voer voor discussie deze 2-2 van @NEC_Nijmegen. #telnec https://t.co/o44qCJLsTJ pic.twitter.com/rnsvxsXEBV

3-2 Platje
Andrija Novakovich had de kans op de 3-2, maar dat  lukte hem niet, maar Melvin Platje lukte het nog geen minuut later wel. Trainer Mike Snoei van Telstar werd na dat doelpunt door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd omdat hij het veld in rende.

NEC moest in de slotfase met tien man verder nadat Ted van de Pavert per brancard het veld moest verlaten.

Telstar doet goede zaken met de winst en staat nu op de vierde plek met 26 punten uit 15 duels, maar drie punten minder dan Fortuna Sittard en Jong Ajax die allebei 29 punten hebben.

Opstelling Telstar: De Boer; Brito, van Iperen, van Huizen, Sno; Korpershoek (Najah/81), Osman, Schouten; Hamdaoui (v.Heertum/88), Novakovich en Platje

Opstelling NEC: Delle; Joppen (Heinloth/51), Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi (Owobowale/64), Braken, Langil (Achnahbar/70)