Ga naar Content

Inbrekers ponyclub Zuidoostbeemster vastgelegd op bewakingscamera

ZUIDOOSTBEEMSTER De schrik zit er goed in bij Ponyclub Zuidoostbeemster. Afgelopen week hebben twee mannen bij de manege ingebroken en zijn er met de clubkas vandoor gegaan. "Ik kon de beelden bijna niet geloven", reageert eigenaresse Mireille van der Zwaan.

De bewakingsbeelden zien er knullig uit. Twee inbrekers lopen een stal van de ponyclub binnen en kijken recht in de camera. "Vervolgens draait de voorste zich om en schijnt met een zaklamp in het gezicht van de achterste. Waardoor ze allebei goed zijn vastgelegd", vertelt Marjolein van den Berg, die al jaren voor de ponyclub werkt. 

De manege heeft aangifte gedaan en de camerabeelden via Facebook verspreid. De beelden zijn al duizenden keren gedeeld. Marjolein reageert: "We zijn er natuurlijk wel van geschrokken dat ze zomaar binnen zijn gekomen, maar vooral blij dat de pony's ongedeerd zijn gebleven." 

Britt Dekker
Ponyclub Zuidoostbeemster is binnen de paardenwereld onder andere bekend geworden door het YouTube-pogramma van Britt Dekker. Haar paard Jack speelt daarin een belangrijke rol. Britt is geschrokken door de inbraak: "Ik vind het vreselijk triest dat ze dit hebben gedaan, maar gelukkig is de manege goed beveiligd en hebben we camerabeelden. Ik hoop dat ze snel gepakt worden."

In de gestolen clubkas zat een bedrag van een paar honderd euro. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto: Bewakingscamera ponyclub Zuidoostbeemster