Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Bar Babbels Krommenie vermoedelijk half jaar dicht na brand

27 november 2017, 12.10 uur · Foto:

KROMMENIE De brandschade aan de binnenkant van Bar Babbels is zo groot, dat eigenaar Ad de Lange vermoedt dat zijn café minimaal een half jaar dicht zal zijn.

Dat vertelt De Lange aan NH Nieuws. Rond 22.00 uur gisteravond brak er brand uit in zijn kroeg, die op dat moment gesloten was. De Lange vermoedt dat kortsluiting in een onderdeel van de muziekinstallatie de boosdoener is geweest.

Lees ook: Brand in Bar Babbels Krommenie geblust: geen gewonden, wel veel schade

Daardoor brandde een groot deel van het plafond af en is de rookschade door het gehele pand goed zichtbaar. Ook het bovengelegen appartement is tijdelijk niet bewoonbaar.

Verpest verjaardagsfeest
De kroeg zou gisteravond eigenlijk gewoon open zijn, maar omdat De Lange onlangs 65 is geworden, ontvoerden zijn vrienden hem als verrassing naar Amsterdam. Daar werd hij door zijn schoonmoeder gebeld dat er vuur in zijn café te zien was. "Ik ben halsoverkop weer teruggegaan naar Krommenie."

Hoewel het dus vermoedelijk nog even duurt voordat Babbels zijn deuren weer zal openen, wil De Lange zijn festival 'Babbels Live' gewoon laten doorgaan. Ook benadrukt de ondernemer dat de kaartverkoop in december hopelijk gewoon kan plaatsvinden.