Ga naar Content
Noord-Holland

'Politie arresteert tweede schutter vergismoord Djordy Latumahina'

27 november 2017, 10.21 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft een man gearresteerd die mede verantwoordelijk zou zijn voor de dood van de 31-jarige Djordy Latumahina in Amsterdam.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan Het Parool. Opsporing Verzocht zond twee weken geleden beelden uit van de verdachte. Hij is een van de twee vermoedelijke schutters.

Lees ook: Bewakingsbeelden vrijgegeven: politie zoekt meer daders moord Djordy Latumahina

Op de beelden die de politie vorige week liet zien, zijn de drie daders te zien die de Kruisweg oversteken in Hoofddorp. Dat is de plek waar ze met een lekke band strandden, vluchtend vanuit Amsterdam.

In maart werd al een aantal verdachten opgepakt, maar de politie zocht nog altijd naar een van de schutters. Het gaat het om een blonde man, hij heeft volgens de recherche ook op Latumahina geschoten. Hij droeg die dag een donkerblauwe jas met capuchon, een lichte spijkerbroek en donkere schoenen met witte zolen.

Lees ook: Moord op dj Djordy Latumahina (31) was een vergissing

Latumahina werd op 8 oktober vorig jaar van dichtbij doodgeschoten in een parkeergarage. Zijn vriendin raakte daarbij ernstig gewond. Achteraf bleek dat de schutters Latumahina aanzagen voor iemand anders.