Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Brand in Bar Babbels Krommenie geblust: geen gewonden, wel veel schade

26 november 2017, 23.22 uur · Aangepast 27 november 2017, 11.33 uur

KROMMENIE In Bar Babbels aan de Noorderhoofdstraat in Krommenie heeft vanavond brand gewoed. Het vuur is inmiddels onder controle, zo laat de Veiligheidsregio weten. Er is niemand gewond geraakt, maar de schade is groot.

De brand ontstond rond 22.00 uur op de begane grond van het pand. De bar was op dat moment gesloten. De bewoner van de bovengelegen woning was niet thuis, al is de woning in ieder geval tijdelijk onbewoonbaar.

Tijdens de brand stegen er veel rookwolken op uit het pand, maar die vormden geen gevaar voor de omgeving, zo laat de woordvoerder weten. Van een uitslaande brand was geen moment sprake. Om zich ervan te verzekeren dat het vuur zich niet had uitgebreid, heeft de brandweer een deel van het plafond verwijderd. 

Brand meester
Rond 23.00 uur was het vuur onder controle. De brandweer heeft het pand geventileerd en onderzoekt of er asbest is vrijgekomen. Verkeer over de Noorderhoofdstraat wordt omgeleid. 

Volgens NH Nieuwspartner RTV Zaanstreek 'moet een flink gedeelte van het café als verloren worden beschouwd'. Over de oorzaak is nog niets bekend.